Du er her: Hjem \ Pressemeldinger \ Pressemeldinger \ Pressemelding - 19. november -09

Et utvalg produkter fra vår nettbutikk

Kr 139,00 pr stk Kakaopulver (økologisk), 400g På lager
Kr 135,00 pr stk Yaconsirup (økologisk), 230g På lager
Kr 189,00 pr stk Vaniljepulver (ekte Bourbon), 30g På lager
Kr 159,00 pr stk Kakaomasse (økologisk), 400g På lager
Kr 109,00 pr stk SjokoladeMIX (økologisk), 150g På lager

Pressemelding - 19. november -09

Pressemelding 19.11.09

Sunt julegodt!

"Det er hva man gjør mellom nyttår og jul som teller", er det mange som sier i et forsøk på å gi seg selv et alibi for å dytte ned fet ribbe, marsipan og sukkerholdig godter i store mengder i tiden vi nå går inn i. "Kroppen har godt av å få litt å jobbe med en gang iblant", hører vi andre si. Sannheten er at raffinert sukker er et stoff kroppen overhodet ikke trenger, og at det er like viktig og ta godt vare på kroppen også mellom jul og nyttår. Det virker som om det for mange er et likhetstegn mellom det "å kose seg" og å spise usunn mat. Man har gjerne godter proppfulle av sukker og e-stoffer, potetgull og brus som en slags belønning til seg selv og barna ved spesielle anledninger. Hvorfor ikke belønne seg selv med noe som er både sunt og godt? Det finnes nemlig sunne alternativer for de som leter litt, slik at man ikke bare kan unne seg noe godt med god samvittighet i julen, men også resten av året. Økosjokolade åpnet tidligere i år en nettbutikk hvor du finner alle ingrediensene du trenger for å lage dine egne sunne sjokolader, blant annet rå økologiske kakaoprodukter, alternative søtningsmidler og rent økologisk vaniljepulver. Kakaoproduktene er, i tillegg til å være økologisk sertifisert, også fairtrade-sertifisert, noe som gjør at man kan nyte den med god samvittighet i dobbel forstand. Og det er enkelt å lage sin egen sunne sjokolade, skal vi tro nettstedet www.okosjokolade.no!

Er sjokolade virkelig sunt?

Det kan det faktisk være! Sannheten er at rå kakao er noe av det mest næringsrike naturen har å by på med mer enn 300 ulike næringsstoffer. Magnesium, jern, sink og krom er noen av næringsstoffene du finner rikelig av i rå kakao. Og mens sjokoladen du kjøper i butikken er varmet opp til temperaturer opp mot 130 grader C er rå kakao ikke varmet opp til mer enn ca. 42 grader C noe sted i prosessen. Dette gjør at mye mer av næringsstoffene og de viktige enzymene blir bevart hele veien frem til den ferdige sjokoladen. Når du lager sjokoladen selv har du også muligheten til å velge andre søtningsmidler enn raffinert sukker, slik som rå honning, yaconsirup, agavesirup, FOS og Sukrin. Dette er søtningsmidler som påvirker blodsukkeret i mye mindre grad enn vanlig sukker (noen ikke i det hele tatt), og som i tillegg har andre positive egenskaper:

  • Sukrin er for eksempel et tannvennlig sukkeralternativ og fungerer også som et antioksidant i kroppen.
  • FOS blir i utgangspunktet solgt som et kosttilskudd for å avhjelpe mage/tarmfunksjonen (prebiotikum), og fungerer i tillegg utmerket som søtning i sjokolade.
  • Honning gir oss en rekke sporstoffer som kroppen trenger. Faktisk er det slik at de forskjellige mineraler, vitaminer, antioksidanter og aminosyrer vi finner i honning, ganske nøyaktig tilsvarer de vi finner i kroppen. Derfor er honning både et glimrende kosttilskudd og søtningsmiddel.

Smaker sunn sjokolade godt?

Siden man har alle ingrediensene man trenger for å lage sjokoladen selv, kan man få den til å smake nøyaktig slik man vil. Utgangspunktet er 100% rene økologiske kakaoprodukter som man tilsetter ett eller flere valgfrie søtningsmidler. Utover dette er det kun fantasien som setter grenser. Man kan smakssette med kanel, ingefær, vanilje, hasselnøtter, mandler, sitronskall, fersk chili, kardemomme, tørket frukt osv. Hvis man i utgangspunktet liker mørk sjokolade, er det enkelt å lage god sjokolade på første forsøk. Hvis man kun liker lys sjokolade er det ting man kan gjøre for å lage en mildere sjokolade. Sukrin er med på å mildne smaken, og man kan også blande inn finmalte mandler eller nøtter. I tillegg er det noen som trenger å venne seg litt til den litt mer intense sjokoladesmaken som blir av rene og ferske produkter. Har man imidlertid først fått smaken på rå sjokolade, vil man lettere legge merke til hvor bearbeidet og full av sukker vanlige sjokolader er.

Oppskrifter

Det er veldig enkelt å lage sin egen sjokolade. En bra basis er å smelte 2 deler kakaomasse med 1 del kakaosmør. Smelt den skånsomt, gjerne i vannbad, slik at temperaturen ikke overstiger ca. 42 grader C. Visp inn søtningsmiddel og evt. andre ingredienser når kakaoen har smeltet, hell over i former eller i bunnen av en plastboks og sett kaldt. Her følger et par forslag til oppskrifter på sunt og godt julegodt. De fleste ingrediensene du trenger finner du på www.okosjokolade.no:

Enkel og grei
50 gram kakaomasse
25 gram kakaosmør
25 gram agavesirup
½ ts. vaniljepulve

Fremgangsmåte: Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland resten av ingrediensene med kakaoen. Visp alt godt sammen, og hell blandingen i et tynt lag i for eksempel en plastboks, og sett den i kjøleskapet til den er helt stiv (eller i fryseren for å korte ventetiden).

Appelsinsjokolade
100 gram kakaomasse
50 gram kakaosmør
3 ts. rå honning
3 ts. Sukrinmelis
2 ss. revet skall av økologisk appelsin
1 ts. vaniljepulver

Fremgangsmåte: Som over.

Julekonfekt
80 gram kakaomasse
40 gram kakaosmør
50 gram Cocosa kokosfett
30 gram kakaopulver
80 gram mandler
40 gram hasselnøtter
50 gram/1 liten gulrot, revet
40 gram Sukrin
40 gram agavesirup
2 ts. vaniljepulver
1 ts. kanel

Fremgangsmåte: Smelt kakaomasse, kakaosmør og Cocosa skånsomt i vannbad, og visp så inn kakaopulver. Finmal mandlene i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med Sukrin og tilsett revet gulrot på slutten slik at dette blir godt blandet. Bland så denne deigen, krydder og grovhakkede hasselnøtter godt sammen med den flytende kakaoen. Fyll halvfulle muffinsformer og sett i kjøleskap.


Fairtrade

Vest-Afrika er i dag ledende i dyrking av kakao, og Elfenbenkysten alene eksporterer 43% av verdens forbruk. Svingninger i verdensmarkedspriser, kombinert med avstanden mellom kakaodyrkerne og markedsføringen og foredlingen av avlingene sine, fanger mange av kakaobøndene i en evig fattigdomssyklus. Ved å velge fairtrade kakao sikrer man bl.a. at produsentene er sikret en stabil og bra pris for sine varer i langsiktige avtaler og at de jobber under trygge og sunne forhold.


Visste du at:

• Kakao inneholder stoffer som hemmer bakterievekst i munnen?
• Kakao er en av våre beste kilder til flavonoider. Flavonoider er kraftige antioksidanter som beskytter blodårene -og dermed forebygger venesykdommer og diabetes?
• Å spise sjokolade kan skjerpe hjernen. Flavanolene i sjokoladen utvider blodkar i hjernen og øker dermed blodstrømmen slik at den får mer oksygen?
• Produktene fra Økosjokolade selges i stadig flere helsekostbutikker over hele landet?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180