Oppskrift på deilig rå sjokolademousse
Her følger en ny oppskrift som et resultat av den siste tidens eksperimentering med våre nøttesmør. Artisana økologisk nøttesmør består kun av oppmalte nøtter, og er veldig anvendelig. Bruk det som pålegg alene eller som ingrediens i sjokoladepålegg, som tilleggsingrediens i sjokolade, til baking og godis, i matlaging eller lag enkelt deilig nøttemelk på 2 minutter. Her er en oppskrift på Økosjokolades sjokolademousse:
Ingredienser (til 4-6 personer):
3 dl dadler, bløtlagt i min. 2 timer
2 dl av bløtleggingsvannet
4 store ss macadamia- eller annet Artisana nøttesmør
1 ts vaniljepulver
4 ss kakaopulver
1 dl Artisana kokosnøttolje, smeltet i vannbad
Litt havsalt
Fremgangsmåte:
Legg dadler i vann i minimum 2 timer. Hell ut alt vannet unntatt 2 dl. Kjør dadlene litt i en kjøkkenmaskin før du tilsetter bløtleggingsvannet og fortsetter til dadlene er blandet godt med væsken. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn røre. Ha røren over i en stor bolle og visp kraftig i 5 minutter med en elektrisk visp for å få den luftig og fin. Hell så moussen i serveringsformer og sett i kjøleskapet i minimum 30 min. Kan gjerne lages dagen i forveien. Server som den er eller med friske bær, agavesirup eller rå vaniljesaus.
{flike}