Oppskrift på mandler med sjokolade og lakris
Vi har nå fått økologisk lakrisrotpulver i nettbutikken! Dette er en spennende ingrediens for de som er glad i både sjokolade og lakris. Smakskombinasjonen er spennende og lakrisrot pulver gir mange muligheter, både som ingrediens i vanlig sjokolade og i annet kakaogodis. Prøv for eksempel denne oppskriften på mandler med sjokolade og lakristrekk:
Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g agavesirup
10 g yaconsirup
1/2 ts vaniljepulver
Ca. 60 mandler
Lakrisrotpulver
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og bland inn de øvrige ingrediensene unntatt mandler og lakrisrotpulver. Når sjokoladeblandingen har tyknet en del kan du ha i mandlene. Rør godt rundt så alle mandlene blir dekket med sjokolade og ta ut en og en mandel og legg på et kaldt fat. Når sjokoladen har begynt å stivne såpass at du kan lirke dem løs fra fatet med fingrene kan du rulle dem i lakrispulver. Den enkleste måten å gjøre det på er å ha litt lakrisrotpulver i en boks, ha i mandlene med sjokolade og riste på boksen til mandlene er godt dekket. Gjør dette med ca. 10 og 10 mandler av gangen. Ha mandlene over på et brett og sett dem i kjøleskapet til de har stivnet helt. Oppbevares kaldt til servering.
{flike}