Du er her: Hjem \ Kategori Jul \ Jul

Sjokoladetrøfler med smak av jul

Sjokoladetrøfler med smak av jul

Ingredienser:
120g (ca. 15 stk.) dadler
3 ss Artisana cashewnøttsmør
1 ss kokosblomstsukker
1 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts ingefærpulver
1/2 ts kardemomme

KRYDDER TIL Å RULLE KULENE I:
1,5 ts lakrisrotpulver
1/2 ts kanel
1/4 ts ingefærpulver
1/2 ts kakao

Fremgangsmåte:
Ha dadler i en kjøkkenmaskin og kjør til de klumper seg,tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn deig. Form kuler med fingrene i den størrelsen du vil ha dem og rull dem i krydderblandingen. Kan oppbevares i kjøleskap i 3 til 5 dager.

Julefudge

Rå fudge med julekrydder

Ingredienser:
2 store ss Artisana kokosnøttolje
4 ss Artisana cashewnøttsmør
3 ss kakaopulver
3 ss yaconsirup
1/2 ts vaniljepulver
2 ts ingefærpulver
1 ts ceylon kanel
1/2 ts malt stjerneanis
Litt salt

Fremgangsmåte:
Smelt kokosnøttolje i vannbad eller skånsomt i kjele og visp inn resten av ingrediensene mens du visper kraftig. Når alt er blandet til en glatt røre helles fudgen i en form kledd med bakepapir og spres ut til ca 1 cm tykkelse. Sett formen i fryseren til den har stivnet og del deretter opp i firkanter og server. På grunn av lavt smeltepunkt bør fudgen oppbevares i fryseren frem til servering.

Hjemmelaget sjokoladekalender

Økosjokolade hjemmelaget sjokoladekalender

 

Lag enkelt din egen sjokoladekalender med forskjellige konfekter og sjokoladegodis. Lag en grunnoppskrift med sjokolade. Del deretter denne i flere små boller som du kan smaksette etter ønske med for eksempel kardemomme, havsalt, raspet appelsinskall eller appelsinolje, peppermynteolje, gojibær, inkabær, rosiner, nøtter, kokosnøttsmør, chili, lucuma, ingefær, kanel, osv. Pakk inn i papir med tall fra 1 til 24, eller merk på annen måte konfektbitene slik at du kan glede deg til tjuefire sunne sukkerfrie sjokoladefristelser hver dag frem til julaften! Sjokoladetrøfler, moccatrøfler og lakristrøfler er eksempler på andre ting du kan lage til kalenderen. Husk at hjemmelaget sjokolade bør oppbevares kjølig frem til servering.

Julekarameller

Økosjokolade - Hjemmelagde sukkerfrie julekarameller

Ingredienser:

1,5 dl cashewnøtter
2 dl dadler
1/2 dl finmalt kokosblomstsukker
1 ts vaniljepulver
2 ss kakaopulver
1 ts kanel
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt stjerneanis
1/4 ts kardemomme
2-3 ss agavesirup

Fremgangsmåte:
Mal cashewnøtter fint i en kjøkkenmaskin. Ha i resten av ingrediensene unntatt agavesirupen og kjør til det er godt blandet og oppmalt. Ha i agaven og bland til det blir en klebrig og fin karamellaktig deig. Kle en liten firkantet form med bakepapir og klem ut karamellen til en 1-2 cm tykk kake. Sett formen i fryseren til den har stivnet før du deler den i terninger. Oppbevares kaldt til servering.

Rå delfiakake

Oppskrift på hjemmelaget og sukkerfri rå delfiakake

Ingredienser (til en relativt stor og mektig kake):
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
200 g Artisana kokosnøttolje
70 g yaconsirup
1 ts vaniljepulver
2 ss lucumapulver
4 ss Artisana cashewnøttsmør eller annet nøttesmør
Valnøtter
Rosiner
Aprikos

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene untatt nøttene og den tørkede frukten. La sjokoladen bli litt avkjølt og tykkere før du har den i en firkantet form med høye kanter. Formen kan enten smøres med kokosnøttolje eller kles med bakepapir før du har i blandingen. Legg lagvis nøtter og tørket frukt ettersom du heller på mer av sjokoladeblandingen i formen. Sett formen i kjøleskap. Oppbevares kaldt til servering. Pynt med nøtter og tørket frukt og del opp i skiver.
TIPS: Siden denne kaken er rå smelter den lettere i romtemperatur enn vanlig delfiakake. La den derfor stå i kjøleskapet helt til du skal servere den og ha den gjerne på et kaldt fat så holder den seg lengre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut 10-12 nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør vi det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Tollbugata 4
    3044 DRAMMEN
  • 92800180