Du er her: Hjem \ Kategori Jul \ Sommer

Sunnere iskremsauser

Sunnere iskremsauser uten sukker

1. Sjokolade

Ingredienser til 4-6 pors.:
5 ss kakaopulver
1/4 ts vaniljepulver
5 ss agavesirup
1 ts Artisana kokosnøttolje, smeltet
1 ts Artisana cashewnøttsmør
Litt salt
3-4 ss vann

2. Lakris

Ingredienser til 4-6 pors.:
3 ss yaconsirup
3 ss agavesirup
2 ts lakrisrotpulver
1 ts Artisana kokosnøttolje, smeltet
1 ts Artisana cashewnøttsmør
En klype vaniljepulver
Litt salt

3. Lucumakaramell

Ingredienser til ca 4 pors.:
2 ss lucumapulver
5 ss agavesirup
1/4 ts vaniljepulver
1 ts Artisana cashewnøttsmør
Litt salt
Ca 2 ss vann

Fremgangsmåte:
Ha alt i en liten bolle og bland godt med en skje eller visp. Sjokolade- og lucumasaus: reguler tykkelsen med hvor mye vann du har i. Denne sausen kan serveres på all slags iskrem. Den stivner ikke på isen, men holder seg flytende. Serveres med en gang. Dersom den oppbevares i kjøleskap må den røres i romtemperatur tilbake til riktig konsistens.

Sunn og rå sjokoladekake

Sunn og rå sjokoladekake uten sukker

Ingredienser:
NØTTEBUNN
175 g mandler
75 g hasselnøtter
75 g rosiner
175 g tørkede aprikoser
4 store ss kokosnøttolje

SJOKOLADEKREM
135 g kakaomasse
65 g kakaosmør
95 g agavesirup
20 g Sukrinmelis
3 ts vaniljepulver
1 1/2 ts kanel
4 dl cashewnøtter
2 dl ferskpresset appelsinjuice

Fremgangsmåte:
Ha mandler og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin eller blender og mal fint. Ha i aprikoser og rosiner og kjør til alt er godt oppmalt. Ha i kokosnøttolje og kjør litt til. Klem nøttedeigen i bunnen av en smurt springform og sett den i kjøleskap mens du lager resten av kaken. Smelt kakaomasse og kakaosmør og visp inn agavesirup, Sukrinmelis, vaniljepulver og kanel. Kjør cashewnøtter i en blender sammen med appelsinjuice til det er en jevn og glatt krem. Ha cashewnøttkremen i sjokoladen og vend den inn til alt er godt blandet og sjokoladekremen begynner å tykne. Hell sjokoladeblandingen oppå nøttebunnen og sett i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevar kaldt til servering.

Sjokolade med blåbær og nøtter

Oppskrift på sunn hjemmelaget sunn sjokolade med blåbær, rosiner og hasselnøtter

Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
20 g yaconsirup
Litt kanel
1/2 ts vaniljepulver
Blåbær
Hasselnøtter
Rosiner

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp deretter inn yaconsirup, kanel og vaniljepulver. Fordel ut ønsket mengde blåbær, hasselnøtter og rosiner i bunnen av en middels stor plastboks eller form og hell den smeltede sjokoladen over. Sett i kjøleskapet til den har stivnet og del så i passende biter. Oppbevares kaldt til servering.

Sjokolade og bananpai

oppskrift på hjemmelaget sukkerfri sjokolade og bananpai

Ingredienser:
BUNN:
2 1/2 dl valnøtter
12 dadler

FYLL:
2 1/2 modne bananer + 1/2 banan for pynt
2-3 ss kakaopulver
2 ss agavesirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Kjør valnøtter og dadler i en kjøkkenmaskin eller blender til det er godt oppmalt. Trykk bunnen ut i en paiform med diameter ca 20 cm. Ha alle ingrediensene til fyllet i kjøkkenmaskinen og kjør til det er en jevn røre. Hell over bunnen og sett kaken i fryseren til den har stivnet. Pynt kaken med tynne bananskiver og server kald, men ikke frossen. Oppbevares best i kjøleskap eller fryser. Tips: Denne kaken er også god med kokosflak på!

Rå sjokolademousse

Hjemmlaget sukkerfri og rå sjokolademousse

Ingredienser (til 4-6 personer):
3 dl dadler, bløtlagt i min. 2 timer
2 dl av bløtleggingsvannet
4 store ss macadamia- eller annet Artisana nøttesmør
1 ts vaniljepulver
4 ss kakaopulver
1 dl Artisana kokosnøttolje, smeltet i vannbad
Litt havsalt

Fremgangsmåte:
Legg dadler i vann i minimum 2 timer. Hell ut alt vannet unntatt 2 dl. Kjør dadlene litt i en kjøkkenmaskin før du tilsetter bløtleggingsvannet og fortsetter til dadlene er blandet godt med væsken. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn røre. Ha røren over i en stor bolle og visp kraftig i 5 minutter med en elektrisk visp for å få den luftig og fin. Hell så moussen i serveringsformer og sett i kjøleskapet i minimum 30 min. Kan gjerne lages dagen i forveien. Server som den er eller med friske bær, agavesirup eller rå vaniljesaus.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Tollbugata 4
    3044 DRAMMEN
  • 92800180