Trelags karamellkake

Trelags karamellkake laget med mandler
Ingredienser, lag 1 (nøttebunn):

2½ dl mandler
1½ dl dadler
1 ss kokosolje

Fremgangsmåte:
Kjør mandler i kjøkkenmaskin til det begynner å klebe seg til kantene. Ha i dadler og kokosolje og kjør til det er godt blandet. Smør en springform (ca 20-24cm) med litt kokosolje og hell i nøtteblandingen. Trykk massen godt utover og sett i kjøleskap.

Ingredienser, lag 2 (karamell):
1½ dl mandler
2 dl dadler
1 ts vaniljepulver/6 dråper vaniljeolje
½ dl kokosblomstsukker
½ dl agavesirup med kanel (evt. vanlig)

Fremgangsmåte:
Kjør mandler i en kjøkkenmaskin til de kleber seg til kantene. Skrap massen ned og kjør til det kleber seg for andre gang. Ha i dadler og vaniljepulver og kjør til det er godt blandet. Hell så i kokosblomstsukker og til slutt agavesirup. La det hele kjøre til du har en seig og lysebrun masse. Hell karamellmassen over nøttebunnen og trykk den gjevnt utover med fingrene eller en slikkepott. Den kommer til å bli ganske seig, så om du har problemer med å trykke den ut kan du bruke litt mandelmel eller finhakkede mandler på fingrene. Da setter ikke deigen seg fast på hendene. Sett i kjøleskap mens du lager det siste laget.

Ingredienser, lag 3 (sjokolade):
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
4 ss Artisana cashewnøttsmør
2 ss agavesirup med kanel (evt. vanlig)
½ ts vaniljepulver
2 ss kokosblomstsukker

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i en bolle over vannbad. Når kakaoen har smeltet rører du inn cashewnøttsmør, agavesirup, vaniljepulver og kokosblomstsukker. Bland godt og hell over kaken. Fordel sjokoladen jevnt over og sett kaken i kjøleskapet i ca en time.

Kan med fordel tas ut 10-15 minutter før den skal spises så kaken blir litt mykere. Holder seg ca en uke i kjøleskap. Mmmm....mektig og fantastisk god!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut 10-12 nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør vi det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Tollbugata 4
    3044 DRAMMEN
  • 92800180