Rå rullekake med karamellfyll

Ingredienser (til 25-30 kakestykker):
BUNN
4 dl nøtter (f.eks. 2 dl mandler og 2 dl cashewnøtter)
3 dl dadler
6 ss kakaopulver
4 ss yaconsirup (evt agavesirup)

FYLL
4 ss lucumapulver
1 ts vaniljepulver
4 ss Artisana cashewnøttsmør
8 ss agavesirup
Litt salt
ca 4 ss vann

Fremgangsmåte:
Finmal nøtter i en kjøkkenmaskin og ha så i dadler og kakaopulver. Kjør til alt er godt oppmalt. Ha til sist i yaconsirup eller agavesirup og kjør til en deig som lett kan formes mellom hendene. Legg deigen ut på et bakepapir og kjevle eller klem deigen ut til et kvadrat som er ca 1 cm tykk. Sett kaldt mens du lager fyllet. Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle, untatt vannet, og rør det godt sammen. Ha i vannet litt om gangen til den er smørbar, men ikke rennende. Fordel karamellfyllet utover deigen, men la 2-3 cm med deig langs den øverste kanten, lengst fra deg, være tom for fyll. Dette for at det ikke blir så mye søl langs kanten etter at du har rullet kaken ferdig. Bruk bakepapiret som hjelp for å rulle kaken. Begynn med kanten nærmest deg og rull så tett som mulig vekk fra deg. Ta eventuelt bort overflødig fyll som klemmes ut på slutten. Legg rullen i fryseren til den er stiv og del opp i skiver. Serveres kald, men ikke frossen. Oppbevares kaldt til servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180