Karamellfirkanter

Hjemmelagde sjokoladekarameller

Ingredienser:
BUNN
2 dl cashewnøtter
1 ss lucumapulver
2 små ss Artisana kokosnøttolje, smeltet

FYLL
4 dl dadler (bløtlagte i min. 2 timer)
4 ss agavesirup
2 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
2 ss lucumapulver
1/2 ts vaniljepulver
1/3 ts salt
1/2 dl av bløtleggingsvannet til dadlene

TOPP
4 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
6 ss kakaopulver
3 ss agavesirup
1/2 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Bløtlegg dadlene i ca 2 timer. Kjør cashewnøtter fint i en kjøkkenmaskin og ha så i resten av ingrediensene til bunnen. Kle en liten firkantet form (ca 15x20 cm) med bakepapir og hell ut bunnen i den. Sett i fryseren til bunnen er stiv. Lag så fyllet. Hell vannet av dadlene og spar 1/2 dl vann til senere. Smelt kokosnøttoljen i vannbad. Kjør dadlene fint i kjøkkenmaskinen og ha i resten av ingrediensene. Bland til du har en kremet karamelldeig. Hell karamellen over bunnen og sett tilbake i fryseren. Lag toppen ved å smelte kokosnøttolje i vannbad og visp deretter inn kakaopulver, agavesirup og vaniljepulver. Hell sjokoladen over kaken og sett i fryseren til den er stiv før du skjærer den opp i ruter og serverer. Oppbevares best i fryser til servering.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180