Sunnere iskremsauser

Sunnere iskremsauser uten sukker

1. Sjokolade

Ingredienser til 4-6 pors.:
5 ss kakaopulver
1/4 ts vaniljepulver
5 ss agavesirup
1 ts Artisana kokosnøttolje, smeltet
1 ts Artisana cashewnøttsmør
Litt salt
3-4 ss vann

2. Lakris

Ingredienser til 4-6 pors.:
3 ss yaconsirup
3 ss agavesirup
2 ts lakrisrotpulver
1 ts Artisana kokosnøttolje, smeltet
1 ts Artisana cashewnøttsmør
En klype vaniljepulver
Litt salt

3. Lucumakaramell

Ingredienser til ca 4 pors.:
2 ss lucumapulver
5 ss agavesirup
1/4 ts vaniljepulver
1 ts Artisana cashewnøttsmør
Litt salt
Ca 2 ss vann

Fremgangsmåte:
Ha alt i en liten bolle og bland godt med en skje eller visp. Sjokolade- og lucumasaus: reguler tykkelsen med hvor mye vann du har i. Denne sausen kan serveres på all slags iskrem. Den stivner ikke på isen, men holder seg flytende. Serveres med en gang. Dersom den oppbevares i kjøleskap må den røres i romtemperatur tilbake til riktig konsistens.