Rå «Sara Bernard» kake

Rå "Sara Bernard"-kake

Ingredienser (Ca 30 ruter):

BUNN
1 dl mandler
2,5 dl hasselnøtter
15 dadler
2 ss Artisana kokosnøttolje
1/2 ts havsalt

KARAMELL
8 ss Artisana Cashewnøttsmør
3 ss Artisana kokosnøttolje
4 ss agavesirup
2 ss lucumapulver
1 ts vaniljepulver/6 dråper vaniljeolje
Litt havsalt

SJOKOLADE
5 ss Artisana cashewnøttsmør
6 ss agavesirup
5 ss kakaopulver
2 ss Artisana kokosnøttolje
1 ts vaniljepulver/6 dråper vaniljeolje
Litt havsalt
1/2 dl kaldt vann

Fremgangsmåte:
BUNN: Kle en firkantet brownieform eller liknende med bakepapir. Ha mandler og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin eller blender og mal fint. Ha i dadlene en og en, og tilsett til slutt kokosnøttoljen og havsaltet. Kjør til alt er godt oppmalt. Klem nøttebunnen godt ut i formen. Bunnen bør være ca 1 cm tykt.
KARAMELLl: Kjør alle ingrediensene til karamelllaget i en kjøkkenmaskin eller blender til det blir en jevn og glatt krem. Er kokosnøttoljen veldig stiv kan den smeltes litt i vannbad før bruk. Ha karamellen i formen og spre den godt utover nøttebunnen. Sett formen i fryseren mens du lager sjokoladelaget.
SJOKOLADE: Ha alle ingrediensene til sjokoladen i en kjøkkenmaskin eller blender, unntatt vannet, og bland godt. Ha i vannet til slutt og miks til det er en luftig røre. Hell sjokoladeblandingen oppå karamellen når denne er stiv, spre godt utover, og sett i fryseren i ca 2 timer eller til den har stivnet. Ta kaken ut av formen og skjær i ca 30 ruter. Oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut 10-12 nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør vi det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Tollbugata 4
    3044 DRAMMEN
  • 92800180