Tre lags Moccakake

Ingredienser til en stor kake ca 20 cm i diameter:
LAG 1
2 dl mandler
2 dl dadler
2 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
1,5 ss kakaopulver
Litt salt

LAG 2
2 dl dadler, bløtlagt
1 dl av bløtleggingsvannet
3 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
1 dl sterk kaffe eller espresso
3 ss Artisana pecansmør
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
Litt salt

LAG 3
4 dl cashewnøtter
3 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
3 ss Artisana pecansmør
2 ss kakaopulver
4 ss agavesirup
1 dl vann
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel
Litt salt

Nibs, flaksalt/maldonsalt og kaffepulver til pynt

Fremgangsmåte:
Lag 1: Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin. Tilsett dadler, kokosnøttolje, kakaopulver og salt og kjør til du har en fin og gjevn blanding. Kle en 20 cm springform med bakepapir i bunnen og trykk ut nøttemassen til et gjevn lag.
Lag 2: Legg dadlene i bløt i ca 2 timer og ta vare på 1 dl av bløtleggingsvannet. Kjør dadlene litt i kjøkkenmaskinen før du har i de øvrige ingrediensene. La blandingen kjøre noen minutter til det er en glatt røre. Hell blandingen over nøttebunnen og sett kaken i fryseren til den er stiv.
Lag 3: Finmal cashewnøtter i kjøkkenmaskinen til de kleber seg til kantene. Skrap ned og ha i de andre ingrediensene. Kjøres til blandingen er glatt og gjevn. Fordel blandingen utover kaken og sett tilbake i fryseren til den har stivnet. Før servering kan du strø på nibs, salt og kaffepulver. Oppbevares helst i fryser, men bør tas ut ca 20-30 minutter før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Tollbugata 4
    3044 DRAMMEN
  • 92800180