Sunn påskemarsipan med sjokoladetrekk

Påskemarsipan med sjokolade
Ingredienser:
MARSIPAN
100 g mandler
35 g Sukrinmelis
40 g FOS
3 ss appelsinjuice (eller 5-7 dråper appelsinolje og 3 ss vann)
2 dråper mandelessens (valgfritt)
litt vaniljepulver (valgfritt)

SJOKOLADE
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g Sukrinmelis
15 g agavesirup
1 ts appelsinjuice (eller 5 dråper appelsinolje)
½ ts vaniljepulver
½ ts raspet appelsinskall (fra økologisk appelsin)

Fremgangsmåte:
Mal mandlene i en mandelkvern eller tilsvarende. Bland de malte mandlene godt sammen med Sukrinmelis og FOS. Det er ingen grunn til å skolde mandlene først, dette gir bare en litt grovere marsipan med litt mørkere farge. Rull så marsipanen i eggform eller kuler.

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Bland så inn de andre ingrediensene og visp grundig til alt er godt blandet. La sjokoladeblandingen stå til den så vidt begynner å tykne. Dypp deretter marsipanen i sjokoladeblandingen. Marsipaneggene på bildet er pyntet med raspet appelsin- og sitronskall (økologisk).