Familiens favoritt påskekonfekt

{flike}

Ingredienser:

KROKAN
1 dl mandler, grovhakkede
1 ss lucumapulver
3 ss kokosblomstsirup
Litt salt

MØRK SJOKOLADE
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
25 g kokosblomstsirup
1 ss lucumapulver
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts havsalt

HVIT SJOKOLADE
30 g kakaosmør
40 g cashewnøttsmør
10 g kokosblomstsirup
Litt vanilje

Evt. tørkede spiselige blomster og raspet appelsinskall til pynt

FREMGANGSMÅTE:
Lag krokan ved å grovhakke mandler og rist dem i en tørr varm panne. Ha i resten av ingrediensene, bland alt sammen og fordel krokanen over på en liten bakepapirkledd plate. Lag mørk sjokolade ved å smelte kakaomasse og kakaosmøri vannbad og bland inn de øvrige ingrediensene. Hell forsiktig sjokoladen over krokanen i et tynt lag. Sett platen kaldt mens du lager den hvite sjokoladen. Bland sammen kakaosmør, cashewnøttsmør, kokosblomstsirup og vanilje. Når den mørke sjokoladen har stivnet heller du den hvite sjokoladen i en tynn stråle i sikksakk over sjokoladen uten å dekke den mørke sjokoladen helt. Dryss over litt raspet appelsinskall og spiselige blomster om ønskelig, og sett den kaldt til den har stivnet helt. Bruk en skarp kniv til å dele sjokoladen opp i biter før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180