Grunnoppskrift

Enkel oppskrift på sunn og hjemmelaget sjokolade
Ingredienser:

100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
40 g agavesirup eller yaconsirup (alternativt 20 g agavesirup + 20 g yaconsirup)
1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Visp alt godt sammen, hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min. De fleste av oppskriftene våre er basert på denne basisoppskriften med to deler kakaomasse, 1 del kakaosmør, vaniljepulver + søtningsmidler. Dette kan være et bra sted å begynne for deretter å prøve seg frem med ulike søtningsmidler og tilleggsingredienser etter ønske og smak.

Husk å alltid oppbevare den ferdige sjokoladen i kjøleskap. Blir sjokoladen stående for lenge fremme i romtemperatur vil den bli myk og klebrig. Husk derfor å sette den inn i kjøleskap igjen før den blir alt for myk, så holder den seg bedre og lengre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180