Sjokoladefondue

Fondue med hjemmelaget sjokolade, frukt og bær
Ingredienser til ca 4 pers.:

60 g kakaomasse
30 g kakaosmør
15 g agavesirup
15 g yaconsirup
1 ts vaniljepulver/6 dråper vaniljeolje
1/2 ts kanel/3 dråper kanelolje

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og ha i de øvrige ingrediensene. Visp godt sammen. Hell blandingen over i en fondue-skål med varme under eller i en bolle som er forvarmet litt. Dypp frukt og bær i sjokoladen og spis umiddelbart. Sjokoladefondue er en veldig hyggelig og sosial dessert eller som sunt godis i barnebursdag etc. Forslag til frukt og bær som er gode å dyppe: jordbær, bringebær, bjørnebær, eple, pære, ananas, kiwi, banan, mango osv. Tips: Det du dypper bør holde kjøleskapstemperatur slik at sjokoladen lettere henger på.