Kiwi-is og bananis
Ingredienser, sjokolade:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
25 g agavesirup
25 g yaconsirup
1 ts vaniljepulver
Ingredienser, bananfyll:
3 ss Artisana mandelsmør
2 ss agavesirup
½ ts vaniljepulver
Annet:
4 stk. bananer delt i 2
2 stk. kiwi delt i 3 = 6 tykke skiver
14 ispinner
Slik gjør du:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Visp alt godt sammen. Bananis: Del den halve bananen i to på langs. Smør et lag med bananfyll på den ene delen, stikk ispinnen inn i fyllet og legg over den andre halvdelen av bananen. For at delene skal henge bedre sammen, og sjokoladen lettere skal feste seg til bananen, bør den legges i fryseren i 1-2 timer før den dyppes i den smeltede sjokoladen. Legg deretter isen tilbake i fryseren til sjokoladen har stivnet. Kiwi-is: Stikk en ispinne inn i kiwi-skiven og legg den i fryseren i minimum 30 minutter. Dyppes deretter i den smeltede sjokoladen og legges tilbake i fryseren til sjokoladen har stivnet.