Lakriskarameller med chili

Oppskrit på hjemmelagde karameller med lakris og chili

Ingredienser:
1,5 dl cashewnøtter
2 dl dadler
2 gode ss lakrisrotpulver
1/2 dl kokosblomstsukker
1/2 ts vaniljepulver
1 klype salt
Litt chilipulver
1/2 dl agave- eller yaconsirup

Fremgangsmåte:
Kjør cashewnøtter fint i en kjøkkenmaskin, ha så i dadler og bland til det blir en finmalt masse. Ha i resten av ingrediensene, untatt sirup, og kjør litt til. Ha til slutt i agave- eller yaconsirup og kjør til deigen kleber seg sammen. Kle en liten firkantet form eller plastboks med bakepapir og hell karamellen over i denne. Klemmes ut i bunnen til ca 1-2 cm tykkelse. Sett i fryseren til den er stiv og deles deretter opp i passe karamellbiter. Oppbevares best i kjøleskap eller fryser. OBS! Chilipulver er sterkt så prøv deg frem med hensyn til hvor sterke du vil ha karamellene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180