Du er her: Hjem \ Om oss \ Nyhetsarkiv \ Oppskrift på rå "whitey" med nøttesmør

Oppskrift på rå "whitey" med nøttesmør

Vi har eksperimentert litt mer med vårt nye nøttesmør og laget mye godt! Artisana økologisk nøttesmør består kun av oppmalte nøtter, og er veldig anvendelig. Bruk det som pålegg alene eller som ingrediens i sjokoladepålegg, som tilleggsingrediens i sjokolade, til baking, i matlaging eller lag enkelt deilig nøttemelk på 2 minutter. Her følger en oppskrift på en "whitey", altså en lys brownie som vi anbefaler på det sterkeste!

Oppskrift på whitey med Artisana nøttesmørIngredienser (ca. 12 biter):
40 g Artisana kokosnøttolje
30 g kakaosmør
3 dl tørkede dadler
1 dl tørkede aprikos
3 store ss Artisana pecan- eller annet nøttesmør
1 ts vaniljepulver
3 ss yaconpulver eller lucumapulver
Litt naturlig havsalt
1/2 dl peanøtter uten salt eller andre nøtter, grovhakket

Fremgangsmåte:
Smelt kokosnøttolje og kakaosmør i vannbad. Ha dadler og aprikos i en kjøkkenmaskin og kjør til det kleber seg til kantene. Ha i den smeltede kakao/kokos-blandingen, nøttesmøret, vaniljepulveret, yacon- eller lucumapulveret og saltet. Kjør til det er godt blandet. Tilsett de grovhakkede peanøttene i deigen. Hell deigen i en firkantet form kledd med bakepapir og trykk den ut til ca 2 cm tykkelse. Sett deigen i fryseren til den har stivnet. Ta den ut litt før den skal serveres og del den opp i biter. Kan oppbevares i kjøleskap i 3-5 dager.

{flike}

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180