Oppskrift på karamelliserte mandler med nøttesmør
Her er enda en ny og fristende nøttesmøroppskrift. Artisana økologisk nøttesmør består kun av oppmalte nøtter, og er veldig anvendelig. Bruk det som pålegg alene eller som ingrediens i sjokoladepålegg, som tilleggsingrediens i sjokolade, til baking og godis, i matlaging eller lag enkelt deilig nøttemelk på 2 minutter. Her er en oppskrift på karamelliserte mandler med nøttesmør:
Ingredienser:
1 dl mandler
1 ss valnøtt- eller mandelsmør
1 ss agavesirup
1 ss kokosblomstsukker
Noen klyper naturlig havsalt/maldonsalt
1 ts kokosnøttolje
Fremgangsmåte:
Ha mandlene i en bolle og bland i valnøtt- eller mandelsmør, agavesirup, kokosblomstsukker og havsalt og bland godt. Ha blandingen i en stekepanne og tilsett 1 ts kokosnøttolje. Varm opp blandingen på litt over middels varme under konstant røring. Når mandlene får en mer gylden farge og kokosblomstsukkeret har smeltet tar du pannen vekk fra platen og heller mandlene over på en fjøl eller et bakepapir. Separer forsiktig mandlene fra hverandre og la de ligge å hvile til de er kalde. Oppbevares deretter i en tett boks.
{flike}